Dropdown Menu

Yabancı Sağlık Sigortası

Diğer Sorularınız İçin

Uzmanlarımıza Ulaşın

Yabancı Sağlık Sigortası Nedir?

Kanun gereğince Türk vatandaşı olmayan ve ikamet izni almak için Türkiye’ye gelen yabancı konukların yaptırmak durumunda olduğu Yabancılara Özel Sağlık Sigortasıdır.

Nelerden Yararlanabilirsiniz?

Başarı
Oranı
Müşteri
Memnuniyeti

Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de ikamet etmeleri için vizelerinin, taşınmaz kayıtlarının veyahut ticari bağlantılarının olması gerekmektedir. Söz konusu şartların bu şekilde çoğaltılması mümkündür. 2014 yılında 11 Nisan’da yürürlüğe giren düzenleme sonrasında da Yabancı Sağlık Sigortası şartlar arasında yer almaktadır. Yani yabancı kişi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmek istiyorsa o zaman yabancı sağlık sigortası yaptırması gerekmektedir. Bu yüzden de pek çok kişi yabancı sağlık sigortası nedir, ne işe yarar gibi sorular sormaktadır. Yabancı sağlık sigortası, Türkiye sınırları içerisinde bir yıldan uzun süreyle ikamet edecek olan yabancı uyruklu kişilerin yaptırması istenen sigorta türüdür.

Yabancı uyruklu kişilerin kullandığı yabancı sağlık sigortasının size kazandıracakları da birden fazla. Detaylı olarak incelendiği zaman birçok avantajının var olduğu bilinmektedir. Bir kişi yabancı uyruklu olarak ülke sınırından girdiği zaman aldığı bu önemli poliçe ile ikamet başvurusu yapabilmektedir. Yani özellikle ikamet için başvuruda bulunabilmek için yabancı sağlık sigortasının yapılmış olması gerekmektedir. Yapılan bu sigorta sonrasında kişi ikamet başvurusu için gerekli olan tüm işlemleri daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Kişinin resmi evrak düzenlemelerinde kolaylık sağlamasının yanı sıra hastalık süreçlerinin de garanti altına alınmasında önemli bir yere sahiptir. Kritik hastalıkların tedavisinde de yabancı sağlık sigortasının kullanılması mümkündür. Acil durumlarda tedavi işlemlerinin yerine getirilmesi ve hastaneye ulaşım masraflarının karşılanması noktasında da önemli bir yeri vardır.

Yabancı Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Sağlık sigortası ürünlerinden biri olan yabancı sağlık sigortasının birden fazla avantajının olduğu bilinmektedir. Kişi yurt içerisinde bulunduğu süre zarfında sağlığını güvende tutmak adına yabancı sağlık sigortasından yararlanabilmektedir. Bunlara ek olarak yabancı kişilerin ülkeye girebilmeleri için bu sigortaya sahip olmaları zorunlu tutulmaktadır. Bu yüzden yabancılar için sağlık sigortasına sahip olmak bir hayli önemlidir. Kişi yabancı sağlık sigortasına sahip olduğu zaman birçok avantajın sıralanması da mümkündür. Bunlardan detaylı olarak bahsetmek gerekirse de;

  • Yabancı sağlık sigortası alındıktan sonra ikametgâhla ilgili olan işlemler daha hızlı bir hal alır.
  • Yabancı sağlık sigortası poliçeleri bir yıllık olarak düzenlenebildiği gibi iki yıllık olarak da düzenlenmektedir.
  • Altmış beş yaş altında olan bireylerin başvuruları kabul edilmektedir.
  • Kişi yabancı sağlık sigortasına sahip olduğu zaman herhangi bir şehirde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedir. Yani ülkemiz sınırları içerisinde geniş bir sağlık hizmeti sunulmaktadır.
  • Yabancı sağlık sigortası kapsamında sigorta hizmetlerine kredi kartı ile ödeme yapılması mümkündür. Günümüzde pek çok sigorta şirketi ödemeler için kredi kartı avantajı da sunmaktadır.
  • Yabancı uyruklu kişi yabancı sağlık sigortası aldığı zaman radyasyon tedavisi, kemoterapi, diyaliz gibi hizmetlerde ücret ödemek zorunda kalmaz. Bu tedaviler ve ilaç masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Özellikle hastalanma ya da yaralanma halinde kişinin çok daha iyi hastanelerde uzman hekimlerce tedavi edilmesi mümkün olur.

Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Kişi yabancı sağlık sigortasından faydalandığı zaman farklı teminatlarla karşılaşmaktadır. Bu noktada ayakta ve yatarak tedavi teminatlarından yararlanması mümkündür. Elbette yabancı sağlık sigorta poliçelerinde yer alan teminatlar ve limitler de değişkenlik göstermektedir. Sigorta şirketlerine göre farklı şartlarla karşılaşmanız mümkündür. Ayrıca dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de yabancı uyruklu kişinin elinin Türk vatandaşı olması halinde önce SGK sorgulaması yapılması gerekmektedir. SGK kapsamında sigortalıysa o zaman yabancı sağlık sigortasına gerek kalmayacaktır. Ancak eşi SGK kapsamında değilse o zaman yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de ikamet etmesi için sigorta yapması zorunlu tutulmaktadır.

 

Sağlık sigortası ürünleri içerisinde yer alan ayakta tedavi teminatı, kişinin yirmi dört saati aşmayan hastanede yatmasına gerek kalmadan tedavi olduğu durumlardır. Yani kişinin yirmi dört saatten az olacak şekilde tedavi ve hizmetlerden yararlanabilmesi için uygulanan teminattır. Bu noktada sağlık sigortası teminatlarından ülke vatandaşları faydalanabildiği gibi yabancı uyruklu kişilerin de faydalanması mümkündür. Yani yabancı sağlık sigortası poliçesi içerisinde ayakta tedavi teminatı yer almaktadır.

İçeriği ve limitleri kapsamında farklı seçeneklerin sunulabileceği yabancı sağlık sigortası ayakta tedavi teminatları sigorta şirketince sunulmaktadır. Destek alacağınız sigorta şirketinin hizmet içeriklerine bağlı olarak farklı limitlerin bulunması söz konusudur. Yabancı uyruklu kişi herhangi bir sağlık problemi yaşadığı zaman sigorta şirketlerinin anlaşmalı oldukları özel hastanelere başvurabilirler. Özel hastanelerin acil servilerinden faydalanma avantajlarına sahip olurlar. Birçok müdahale ve işlem de herhangi bir ücret verilmeksizin gerçekleştirilmektedir.

Kişiler kendi ihtiyaçlarına ve isteklerine uygun olan teminatları aldıkları zaman bu noktada herhangi bir olumsuzluklarla karşılaşmazlar. Sigorta şirketleri kişinin konforlu bir tedavi sürecinden yararlanmasını sağlamaktadır. Herhangi bir hastalık veyahut yaralanma hali olduğunda, tedavi süreci için yüklü ödemeler yapmanıza gerek kalmaz. Sağlığınızla ilgilenmek istediğiniz bir dönem içinde ödemelerle uğraşma durumundan da kurtulmuş olursunuz.

En iyi özel hastanelerde, uzman hekimlerce muayene olma şansına sahip olursunuz. Elbette bu noktada yabancı sağlık sigortası poliçesi içerisinde yer alan ayakta tedavi teminatı içeriklerini de bilmek gerekmektedir. Çünkü ayakta tedavi teminatı kapsamında olan hizmetler sigorta şirketiniz tarafından karşılanır. Aldığınız diğer hizmetler, ilaçlar bu kapsam içerisinde değildir. Yabancı kişinin söz konusu poliçe dışı hizmetlerin ödemesini yapması gerekir. Sizler, ayakta tedavi teminatı içerikleri hakkında bilgi alarak poliçenizi genişletebilirsiniz. Böylece ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi temel aldığınız bir sağlık sigortasına sahip olursunuz.

Ayakta Tedavi Teminatı İçeriği Nedir?

Yabancı uyruklu kişiler için sağlık sigortasında bulunan ayakta tedavi teminatında çok çeşitli hizmetler yer alır. Kişi genel hatlarıyla incelendiği zaman doktor muayenesinden sağlık sigortası ile faydalanmış olursunuz. Ülkenin en iyi hastanelerinde, gerekli olduğu noktalarda, ücretsiz bir şekilde muayene olabilirsiniz. Doktorunuzun hastalığınızın teşhisi ve tedavisi için bazı tahlilleri isteyebilir. Bu gibi bir durumda, kişinin tahlillerinin yapımı yabancı sağlık sigortası aracılığıyla karşılanmaktadır.

Ödemekle yükümlü olunan ücretlendirmeler, sigorta şirketinizce karşılanır. Aynı şekilde muayene sonrasında alınan ilaçlar, fizik tedavi süreçleri de ayakta tedavi teminatı içerisinde yer almaktadır. Sağlık hizmetlerinde yararlanmak istediğiniz ameliyat, kimyasal tedavi, diyaliz gibi durumlar da yatarak tedavi teminatı içerisindedir. Yani hastanede yirmi dört saatten fazla olacak şekilde yatarak tedavi edilmeniz gerektiğinde ayakta tedavi teminatı yeterli olmayacaktır. Ayakta tedavi teminatına ek olarak yatarak tedavi teminatının alınması gerekmektedir.

Kişinin yabancı sağlık sigortasına bağlı olarak yararlandıkları teminatlar, poliçeniz boyunca aktif tutulmaktadır. Sağlık sigortası kapsamında poliçe süreniz de bir yılda sınırlandırılmaktadır. Birinci yılın sonucunda yabancı uyruklu kişilerin sigortası pasif hale geçmektedir. Kişi Türkiye’de ikamet etmeye devam edecekse o zaman yabancı sağlık sigortasının güncellenmesi gerekmektedir. Bu sayede yeni senede de ayakta tedavi teminatlarından faydalanabilirsiniz.

Ayakta tedavi teminatlarından faydalanırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de elbette ki limitlerdir. Yabancı sağlık sigortası içerisinde teminatlara yer verildiği gibi teminatların limitlerine de yer verilmektedir. Poliçe içerisine kaç kez doktora muayene olabileceğiniz gibi detaylara yer verilmektedir. Ayrıca bir muayene işlemi sonrasında yapılan tetkiklerin tümü bir tetkik olarak geçmektedir. Diğer yandan kişinin doktor muayenesinin yapıldığı hastane ile tanı işlemlerinin yapıldığı hastanenin de aynı olması gerekmektedir. Yabancı kişi, poliçesinde yer alan limitleri aşmışsa ekstra ücretlendirmeler de tarafınca yapılmaktadır.

 

Sağlık sigortası ürünleri içerisinde yabancı sağlık sigortası hizmetlerinden faydalanmak mümkündür. Yabancı sağlık sigortası teminatları içerisinde yer alan seçeneklerden biri de yatarak tedavi teminatı olarak tanımlanmaktadır. Yabancı uyruklu kişilerin hastanede yatarak tedavi görmeleri için sağlanan sigorta teminatıdır. Aynı zamanda yabancıların hastanede yirmi dört saat ve üzeri bir süre için yatışının gerekli olduğu durumlarda devreye girmektedir. Yabancı hastanın yatış ve tedavi masraflarının karşılanması, yabancı sağlık sigortası poliçesinde yer alan yatarak tedavi teminatı ile sağlanmaktadır. Bu teminat sayesinde birçok durumda sağlık hizmetlerinden yararlanmak mümkün hale gelmektedir.

Yabancı uyruklu kişiler, yabancı sağlık sigortasından faydalanmak istediklerinde poliçelerinde ayakta tedavi teminatı bulunur. Bunun haricinde kişilerin sadece yatarak tedavi teminatı alması mümkün değildir. Poliçeleri içerisinde bulunan teminatlara ek olarak yatarak tedavi teminatı eklemesi yapılmaktadır. Teminatların eklemesi sırasında da teminat içeriklerinin ve limitlerinin belirlenerek hareket edilmesi çok daha doğru olacaktır. Bu sayede yabancı uyruklu kişilerin, hastane içerisindeki masraflarının karşılanması noktasında büyük avantajlardan yararlanmış olursunuz. Hem ihtiyaçlarınıza hem de beklentilerinize uygun olarak sunulan bu fırsatlar sayesinde çok daha güvenli bir şekilde ilerleme şansınız da olacaktır.

Yatarak tedavi teminatı kapsamında karşılanan sağlık giderleri de birden fazladır. Yabancı uyruklu kişilerin geniş bir hastane yelpazesi içerisinde pek çok tedavi sürecinde destek almaları söz konusudur. Bu yüzden de çokça kez yatarak tedavi teminatı neleri kapsar şeklinde sorular sorulmaktadır. Yabancı uyruklu kişilerin sigorta kapsamında yararlanacağı teminatları detaylıca incelemesi gerekir. Bu sayede bu teminatla beraber karşılanacak olan sağlık giderlerini de öğrenmiş olurlar.

Yatarak Tedavi Teminatı İçeriği Nedir?

Yabancı sağlık sigortası poliçe kapsamında yer alan yatarak tedavi teminatı, ayakta tedavi teminatının yeterli olmadığı durumlar için kullanılmaktadır. Kişinin ameliyat olması gereken hallerde, yoğun bakım hizmetlerinde, uygulanması gerekli olan küçük operasyonlarda, ameliyat sonrası fizik tedavi ve iyileştirme işlemlerinde, evde bakım hizmetlerinde ve daha birçok seçenekte yatarak tedavi teminatı kapsamındadır. Elbette söz konusu durumlar, sigorta şirketinize göre değişiklik gösterebilmektedir.

Kişilerin yabancı sağlık sigortası kapsamında alacakları güvence ve teminatlarda, kendi isteklerini de dikkate almaları önemlidir. Özellikle yabancı sağlık sigortası poliçe düzenlemeleri sırasında poliçe içerisinde belirlenen limitlerin dikkatle incelenmesi gerekmektedir. Bu sayede poliçe limitleri, ihtiyaçlarınızla uyumlu olacaktır. Kişilerin yabancı sağlık sigortasında yatarak tedavi teminatı limitlerinin yetersiz olması ekstra ödemelerin yapılması gerektiği anlamına gelir. Öncelikli olarak sizin için en doğru limitleri belirlerken bu durumları göz önünde bulundurmalısınız.

Yatarak Tedavi Teminatında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yabancı uyruklu kişilerin sağlık sigortası poliçesine yatarak tedavi teminatı ekletmesi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı seçenekler bulunmaktadır. Birçok kişi bu detaylarla ilgili bilgi almayı önemsemektedir. Genel olarak bilgi vermek gerekirse de yatarak tedavi teminatında poliçe içerisine eklenen teminatların neler olduğu incelenmelidir. Teminat içeriğinin belirlenmesi ve özellikle limitlerinin neler olduğu dikkate alınmalıdır.

Kişinin yatarak tedavi teminatının poliçe kapsamında ihtiyaç duyacağı limitlerde olması gerekir. Bu durum destek alacağınız sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilmektedir. Yani sigorta şirketleri farklı limitler verebilmektedir. Sizler de poliçe düzenlemeleri sırasında bu limitleri yükseltebilirsiniz. Bu sayede sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde yatış gerektiren tedavilerde ücret ödemenize gerek kalmaz. Sağlığınızı güvence altına almak için yapılan tüm tedavi ve hizmetler, sigorta şirketiniz tarafından karşılanmaktadır. Yabancı sağlık sigortası poliçe düzenlemelerinde de bütçeye göre özel ayarlamaların yapılabildiğini unutmamak gerekir. Bu sayede kendi sigorta tasarımınızı da kullanma avantajına sahip olabilirsiniz.

 

Yabancı Sağlık Sigortası İlaçları Karşılar mı?

Yabancı sağlık sigortası, Türk vatandaşı olmayan, Türkiye’de oturum izni almak isteyen kişilerce yaptırılması zorunlu olan bir sigortadır. Yabancı uyruklu kişiler, yabancı sağlık sigortası kapsamında Türkiye genelinde bulunan geniş sağlık ağı hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Özellikle yabancı sağlık sigortası hizmetlerinin içerisinde ayakta ve yatarak tedavi teminatlarının yanı sıra ilaç hizmeti de verilmektedir. Yani yabancı sağlık sigortası kapsamında belirli şartlardan yararlanarak eczane hizmetlerini kullanmak da mümkündür. Diğer tedavi teminatları kapsamında yabancı tıbbi malzeme ve ilaç hizmetleri verilmektedir.

Eczanelerde satılan ilaçların büyük bir kısmı, genel sağlık sigortasına veyahut özel sigortaya sahip kişilerce ücretsiz şekilde alınır. Yani ilaçlardan ücretsiz olarak faydalanmak mümkündür. Zira sigortalı olan kişilerin ilaçlarının ücretleri devlet veyahut sigorta şirketleri tarafınca karşılanmaktadır. Bundan ötürü yabancı uyruklu olan kişilerin eczane hizmetlerinden yararlanması adına sigortalı olmaları gerekir. Yani yabancı sağlık sigortasının aktif durumda olması şarttır. Bunun için de devlet sunduğu şartlar ve yerine getirilmesi gerekenler ivedilikle uygulanmalıdır. İlaç ihtiyaçları içerisinde, sigortanın karşıladığı ilaçlar da çeşitlilik göstermektedir. Ağrı kesiciler, ateş düşürücüler, reçetesiz satılan ilaçlar da sigorta kapsamının dışında kalmaktadır. Ücretlerinin bir hayli düşük olması ve kolay bir biçimde karşılanabilmeleri de bilinmesi gerekenler içerisinde yer almaktadır.

 

Diğer Sigorta Hizmetlerimiz

Bize Ulaşın

Sorularınız mı var?
Bize Ulaşın

Uzman Kadromuz Her Sorunuz ve Sorununuzla İlgilenmek İçin Sizi Bekliyor

Müşteri Destek Hattı

+90 850 305 37 75
+09 850 305 55 62

Müşteri Destek Maili

bilgi@kamusaglik.net

Merkez Ofis

Kızılırmak Mh. Dumlupınar Cd. No: 9A/202 Kat:6
YDA Center Söğütözü Çankaya/ANKARA

Eskişehir Ofis

Akarbaşı Mah. M.Kemal Atatürk Cad. no:49/A
Vişnelik / ESKİŞEHİR