Kamu Sağlık
Kamu Sağlık Sigortası Nedir?
Kamu çalışanları, eş ve çocuklarına özel Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile size özel fiyatlar ve fırsatlar sağlar.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK anlaşmalı özel hastanelerde sadece devlet tarafından alınan 15 TL ek ücret (katkı payı) ödeyerek tedavi olmanızı sağlayan bir sigorta türüdür. TSS, yatarak ve ayakta tedavi teminatlı ve sadece yatarak teminatlı olarak iki farklı poliçe sunar.
Neden Kamu Sağlık Sigortası?
- Sağlığınızla ilgili ihtiyaçlarınızda anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarından hizmet alıyorsanız,
- Bütçenize uygun ödemeler ile özel sağlık sigortası sahibi olmak istiyorsanız,
- Sizin ve sevdiklerinizin ihtiyaç anında yüksek standartlarda sağlık hizmeti alabilmesini mümkün kılmak istiyorsanız,
- Poliçenizi, sağlık sigortacılığında uzman bir sigorta şirketinden yaptırmayı tercih ediyorsanız,
Ek Teminat Satın Alarak Nelerden Yararlanabilirsiniz?
- Diyetisyen Hizmeti
- Check-Up Paketi
- Psikolog
- Diş Paketi
- Doğum Paketi
oranı
Memnuniyeti
Sağlık sigorta ürünlerinden biri olan Kamu Sağlık Sigortası, kamu çalışanlarının kendileri, eşleri ve çocukları için kullanılan bir sigorta türüdür. Sağlığınızla ilgili olan ihtiyaçlarınız halinde özel sağlık kuruluşlarından hizmet alabilme fırsatı sunar. Bu sayede sağlık hizmetlerinden yararlanmak istediğinizde çok daha yüksek standartlarla bir araya gelme şansınız olur. Özel hastanelerden ücretsiz bir biçimde sağlık hizmeti almak istediğiniz zaman bunu mümkün hale getirir. Aynı zamanda kamu çalışanlarının özel hastanelerde ayakta olan tedavi masraflarının büyük bir oranını karşılamaktadır. Kamu Sağlık Sigortası ayrıcalıklarından yararlanarak kişinin tedavi giderlerinin tamamı karşılanmaktadır. Kişi sağlık alanında çok daha iyi hizmet alır. Bu noktada aldığı hizmetlerin bedelinden çok daha düşük meblağlarla karşılaşır. Tedavi süreçleri boyunca üstüne yüklenen büyük ödemelerden de kurtulmuş olur.
Kamu Sağlık Sigortası kapsamında sigortanın başlangıcından sonra ortaya çıkan hastalıklarda gerekli olan giderler karşılanır. Yani kişinin doktoru tarafından muayene edilmesi, tetkiklerinin yapılması ve tedavi işlemlerinin sağlanması sırasında oluşan giderler sigorta şirketi tarafınca karşılanmaktadır. Elbette burada önemli bir nokta vardır. Kamu Sağlık Sigortası içerisinde yapılan ödemeler, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşıladığı sağlık hizmeti ücretinin geriye kalanıdır. Bu sayede sigortalı olan kişiye herhangi bir ek ücret yansımamaktadır. Yalnızca katılım payı oranında bir fark ücreti ödemesi yapılmaktadır. Bu ücret de on beş lira oranındadır.
Kamu Sağlık Sigortası kapsamında kişinin ayakta muayene hakkı bulunmaktadır. Elbette bu süreç içerisinde doktorunuzun muayene sırasında istediği tahlil ve tetkikler, tek muayene içerisinde ele alınmaktadır. Sizler de Kamu Sağlık Sigortası fırsatlarından yararlandığınız sene içerisinde sekiz on kez istediğiniz sağlık branşından destek alma hakkında sahip olursunuz.
Kamu Sağlık Sigortasının Faydaları Nelerdir?
Sağlık Sigortası ürünlerinden olan Kamu Sağlık Sigortası kapsamında fiyatlandırmalar çok daha uygundur. Yani özel sağlık sigortasına kıyasla daha uygun fiyatlar ödeme şansına sahip olursunuz. Sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu hastanelerde muayene olabilir, hastalıklarınızla ilgili tedavi süreçlerine devam edebilirsiniz. Bu sayede sağlığınızı daha iyi bir hale getirme şansınız olur. Yaşadığınız kaza ve hastalık gibi durumlarda, en iyi hekimler ve en iyi hastaneler ile iyileşme sürecine girebilirsiniz. Bu noktada da ekstra ücret ödemeleri gibi risklerden korunmuş olursunuz.
Devlet memuru olan kişiler, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası türlerinden biri olan Kamu Sağlık sigortası ile poliçelerinden faydalanır. Bireysel bir sağlık poliçesi olarak anılmasının yanı sıra kişinin isteğine bağlı olarak aile bireylerinin de faydalanması söz konusudur. Kişinin sigorta şirketi üzerinden onların da poliçeye eklenmesini sağlayabilmektedir. Bu noktada da bilirkişilerden aile sağlık sigortası ile ilgili kapsamlı bilgilerin alınmış olması faydalı olacaktır.
Detaylı olarak incelemeler yapıldığı zaman Kamu Sağlık Sigortasının birçok hizmeti içerisine aldığını söylemek mümkündür. Kişinin ayakta veyahut yatarak tedavi olması, hastalık ve kaza süreçleri sağlık sigortasıyla beraber karşılanmaktadır. Bu aşamada yapmanız gereken tek şey, katılım payı ücretinizi ödemek olur.
Kamu Sağlık Sigortası avantajlarından yararlanmak için de hangi hastanelerde geçerliliğinin olduğuna dikkat etmelisiniz. Birçok hastanede faydalanabileceğiniz bu fırsat, SGK ile sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu özel hastaneler için geçerlidir. Bu yüzden sigorta şirketinizin hangi hastanelerle anlaşmalı olduğu önemlidir. Ayrıca Kamu Sağlık Sigortası, SGK tarafından karşılanan tüm masrafları poliçe kapsamında almaktadır. Poliçe kapsamında olmayan hizmetlerin de eklenmesi gibi durumlar söz konusudur.
Kamu Sağlık Sigortası fiyatlandırmaları da tercih edilmesi için önemli olan noktalar içerisinde yer almaktadır. Fiyatlarsa yaşa, cinsiyete ve yaşanılan şehre göre değişiklik göstermektedir. Fiyatlandırma noktasında hizmet aldığınız sigorta şirketinin de teklifleri dikkate alınmalıdır.
Ayakta Tedavi Teminatı doktor muayenesi, laboratuvar hizmetleri, görüntüleme ve tanı yöntemleri, ileri tanı yöntemleri ve fizik tedavi giderlerini kapsar.
Sağlık Sigortası ürünlerinden biri olan Kamu Sağlık Sigortası kapsamında da yatarak tedavi teminatı sunulmaktadır. Yani kişinin SGK ile anlaşmalı olan özel hastanelerde yirmi dört saati aşkın bir süre ile yatarak tedavi olması sağlanmaktadır. Kamu çalışanlarını ilgilendiren bu teminatlarla ilgili de pek çok soru sorulmaya devam etmektedir.
Kişi Kamu Sağlık Sigortası imkânlarından faydalandığı zaman aslında Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünlerinden yararlanmış olur. Bu noktada yatarak tedavi teminatı içerisinde sunulan seçenekler de geniş bir yelpaze barındırmaktadır. Kişinin hastanede yatması gereken ameliyatların gerçekleştirilmesi, yoğun bakım hizmeti, evde bakım hizmetleri, küçük operasyonlar bu liste içerisinde yer almaktadır. Yani aslında ayakta tedavi teminatının yeterli olmadığı durumlar için yatarak tedavi teminatı devreye girer.
Kişinin Kamu Sağlık Sigortası poliçesi olması halinde, belirlenen limitler ve teminatlar dâhilinde olacak şekilde hizmet almaları mümkündür. SGK ile anlaşmalı olan özel hastanelerde, söz konusu hizmetler için herhangi bir ücret ödemelerine de gerek yoktur. Tüm sağlık masrafları da poliçeniz içerisinde belirtildiği üzere karşılanmaktadır. SGK’nın karşılamadığı kısım sigorta şirketinizce ödenmektedir. Bu sayede kamu çalışanları daha iyi şartlar altında tedavi olma ve iyileşme şansına sahip olurlar. Özel hastane fırsatlarından yararlanmak ve konforla bir araya gelmek için de oldukça etkili bir hizmet olarak yorumlanmaktadır.
Kamu Sağlık Sigortası Yatarak Tedavi Teminatı Neler İçerir?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası çeşitlerinden olan Kamu Sağlık Sigortası içerisinde yataklı tedavi teminatı olarak nelere yer verildiği bir hayli önemlidir. Bu aşamada birçok seçeneğin öne çıkması mümkündür.
- Ameliyat hizmetleri,
- Küçük operasyonlar,
- Cerrahi işlemler,
- Ameliyat sonrası yoğun bakım hizmeti,
- Ameliyat Sonrası Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,
- Yoğun bakım hizmetleri yatarak tedavi kapsamında yer almaktadır.
Kamu Sağlık Sigortası içerisinde bulunan bu seçeneklerin poliçe düzenlemesi yapılırken dikkatle incelenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yatarak tedavi teminat limitinin de dikkat edilmesi gerekenlerden biri olduğu bilinmektedir. Poliçe teminatları içerisinde belirlenen limitlerin kişilerin ihtiyaçlarına ve isteklerine göre hazırlanmış olması da oldukça önemlidir.
Kişinin cerrahi ve dahili yatışları, kemoterapi alması, diyaliz işlemleri de bu giderler içerisindedir. Kamu Sağlık Sigortası dâhilinde SGK ile anlaşmalı olan hastanelerde tek kişilik özel oda, refakatçi ve yemek giderleri de bu teminat kapsamındadır. Tüm bu işlemler ve hizmetler için yapılması gereken ödemeler sigorta şirketiniz tarafından karşılanmaktadır.
Kamu Sağlık Sigortası Yatarak Tedavi Teminat Limiti Nedir?
Kamu Sağlık Sigortası kapsamında yatarak tedavi teminat limitinin ne olduğu merak edilmektedir. Özellikle kamu çalışanları, yaptıkları araştırmalar sırasında sıkça limitin ne olduğu sorgulamaktadır. Bu aşamada sizlere vereceğimiz cevapsa net değildir. Çünkü yatarak tedavi teminat limiti belirli seçeneklere göre değişiklik göstermektedir. Kişinin sigorta şirketine göre farklı durumlar ortaya çıkmaktadır.
Kamu Sağlık Sigortası bünyesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bağlı olan sigortalı kişilerin de bağlı bulundukları sigorta şirketlerinin anlaşmalı özel hastanelerinde sağlık hizmeti alması mümkündür. Alacakları sağlık hizmetleri sırasında ücret ödemeleri gerekmeksizin işlemlerini yaptırabilirler. Bu noktada ek tutar devlet tarafından ödendiğinden, ödeme ile ilgili yükümlülüklerinizden de kurtulmuş olursunuz.
Kamu Sağlık Sigortası kapsamında yatarak tedavi teminatını tek başına bulundurmanız da mümkün değildir. Poliçe içerisinde tek başına yer almaz. Kamu Sağlık Sigortası poliçeleri içerisinde ayakta tedavi sigortası poliçesine yatarak tedavi teminatı eklenmektedir. Bunların yanı sıra poliçe içerisine ilave teminatların eklenmesi de mümkündür. Bu da kişilerin istek ve ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlenebilmesi anlamına gelmektedir. Kişi kendi istekleri dâhilinde ek talimatlardan yararlanarak daha kapsamlı bir sigorta yaptırabilmektedir.
Sağlık sigortası ürünlerinden biri olan Kamu Sağlık Sigortası kapsamında bekleme süresi bulunmaktadır. Yani sizler Kamu Sağlık Sigortası satın alacağınız zaman bir bekleme süresi verilir. Bu bekleme süresinin nedeni önceden geçirmiş olduğunuz hastalıkların, kalıtsal rahatsızlıklarınızın tespiti için gerekli olan süredir. Elbette Kamu Sağlık Sigortası kapsamında belirtileri hemen ortaya çıkmayan hastalıklar için de bekleme süresi verilmektedir. Bu süreç içerisinde kişinin hastalığı takip edilmeye devam etmektedir.
Kamu Sağlık Sigortası için verilen bekleme süresi bazı hastalıkların dışında tutulur. Yani kişinin bazı hastalıkları, ihtiyaç duyduğu bazı tedavilerde bekleme süresinin dışına çıkılmaktadır. Yani kişinin Kamu Sağlık Sigortasından yararlanması, hastalık durumu ortadan kalkana kadar mümkün değildir. Genel olarak bakıldığı zaman da Kamu çalışanları için uygulanan bekleme süresi yatarak tedavi sınıflandırmaları içerisinde yer alan tedaviler ve hastalıklar için geçerlidir. Yani genel olarak yorumlamak gerekirse yüksek tedavi masraflarının bulunduğu, ameliyat olunması gereken hastalıklarda bekleme süresi uygulanmaktadır. Bu çoğu sigorta şirketi için geçerli olan bir durumdur. Elbette söz konusu sürecin sigorta şirketine ve kişinin sağlık geçmişine bağlı olarak değişiklik göstermesi de mümkündür.
Kamu Sağlık Sigortası yaptırdığınız zaman ayakta tedavi teminatı kapsamında olan sağlık hizmetlerinden faydalanmaya başlarsınız. Yani bu konuda beklemenizi gerektiren herhangi bir durum söz konusu değildir. Muayene işlemleri, tahliller ve tetkikler için bekleme süresi uygulanmamaktadır. Sigorta şirketleri hizmetleri içerisinde hastalıklar ve ameliyat olunması gereken haller bu süreye tabiidir. Bu yüzden de pek çok kişi Kamu Sağlık Sigortası ne zaman başlar şeklinde sorular sormaktadır. Detaylı bilgilerden faydalanmak için, uzman kişilerden bilgi almalısınız. Bizimle iletişime geçebilir, sigortamızın sunduğu fırsat ve hizmetler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kamu Sağlık Sigortasında Bekleme Süresinin Amacı Nedir?
Sigorta şirketleri içerisinde Kamu Sağlık Sigortası satın almak isteyenler için bazı araştırmalar yapılmaktadır. Bu yüzden kişilerden bazı bilgiler talep edilmektedir. Elde edilen veriler sonucunda da kişinin sağlığıyla ilgili genel bir tablo oluşturulmaktadır. Geçmişinde geçirdiği hastalıklar, kalıtsal hastalık halleri gibi bilgiler hazırlanır. Bekleme süresinin önemi de tam olarak bu noktada devreye girmektedir. Çünkü sigorta şirketleri bekleme süresi içerisinde mevcut hastalıkların takibini yapmaktadır. Aynı zamanda bir sonraki poliçe dönemi için teminat altına alınıp alınmayacağı gibi durumlara karar verilmektedir.
Kamu çalışanları için hazırlanan Kamu Sağlık Sigortasında üç ay bekleme süresi verilmektedir. Yani kişiye bu süreç içerisinde bekleme süresi uygulanan bazı hastalıklar bulunmaktadır. Detaylandırmak gerekirse de kişi katarak ameliyatı, safra kesesi hastalıkları, böbrek hastalıkları, organ nakli, rahim hastalıkları, kanser ve diz cerrahisi ile ilgili işlemler gibi konularda sigortadan yararlanamaz. Bu gibi durumlar, bekleme süreci içerisine tabi tutulur.
Kamu Sağlık Sigortasının Doğum Teminatı Bekleme Süresi
Bebek sahibi olmak isteyen kişiler için Kamu Sağlık Sigortasının erken yaptırılmış olması önemlidir. Bu yüzden de kamu çalışanlarına bu öneriler sunulmaktadır. Kamu Sağlık Sigortasından yararlanarak doğum teminatı almanız mümkün. Ancak bu aşamada bir bekleme süresi ile karşı karşıya kalmanız söz konusudur. Beş ila on iki ay arasında bir bekleme süresi verilir. Yani bu sürenin geçmiş olması gerekir. Sizler Kamu Sağlık Sigortasından yararlandığınız zamansa doğum masrafları da poliçe içerisinde yer alacaktır. Böylece hem daha iyi şartlar altında doğum yapma şansınız olur hem de doğum masraflarına karşı bütçenizi de koruma altına almış olursunuz. Tüm bu detaylarla ilgili uzman kişilerden bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünlerinden biri olan Kamu Sağlık Sigortası teminatı kapsamında olmayan durumlar bulunmaktadır. Sağlık Sigortası genel şartları içerisinde yer alan maddeler, Kamu Sağlık Sigortası için de geçerliliğini korumaktadır. Yani aslında Kamu çalışanı olarak sağlık sigortası hizmeti almak istediğiniz zaman genel şartlara karşı çok daha dikkatli olmanız gerekmektedir.
Kişinin teminat dışında halleri bilerek hareket etmesi ve poliçenin bu şekilde oluşturması önem arz etmektedir. Aşağıdaki maddeler içerisinde yer verdiğimiz herhangi bir sebepten ötürü hastalanmanız veyahut yaralanmanız halinde Kamu Sağlık Sigortası teminatı dışında kalmış olursunuz. Bu da kamu çalışanı olarak sağlık sigortası hizmetinizden yararlanmak istediğiniz zaman, sigorta şirketiniz sizin sağlıkla ilgili hasarınızı, hastane ve hizmet ücretlerinizi karşılamayacaktır.
- Kamu Sağlık Sigortası olan kişinin herhangi bir nedenden ötürü intihara teşebbüs etmesi sonucunda yaralanması, hastalanması,
- Kişi esrar, eroin gibi uyuşturucu maddeler kullanmaktan ötürü yaralanma, hastalanma durumunda olduğunda,
- Terörle Mücadele Kanunu kapsamında belirtilen terör eylemlerine katılım kapsamında müdahale sonucunda oluşan yaralanmalar, zehirlenmeler yaşandığında,
- Cürme teşebbüs etmek ve cürüm işlemek sonucunda oluşan rahatsızlıklarda,
- İsyan ve ayaklanma sonucunda yaşanan iç karışıklıklarda kişi yaralandığında,
- Nükleer silah kullanımı, biyolojik ve kimyasal maddeleri içeren saldırı ve sabotajlar sırasında kişi yaralanıp, rahatsızlandığında sigorta teminatı dışında kalmaktadır.
- Kişinin mevcut hastalıkları Kamu Sağlık Sigortası kapsamının dışında tutulmaktadır.
- Kişinin SGK tarafından sağlanan bir sağlık sigortası olmadığı zaman da sağlık giderleri teminat kapsamında tutulmaktadır. Çünkü SGK’nın karşılamadığı durumları Kamu Sağlık Sigortası da karşılamamaktadır.
Kamu Sağlık Sigortası teminatı dışında kalan haller için de daha birçok seçeneğin sıralanması mümkündür. Özellikle dikkat edilmesi gereken noktalardan biri anlaşmasız hastaneler için sigortanın geçerli olmadığıdır. Yani acil durumlar da için içerisine dâhil olarak anlaşmalı olan kurumlar haricinde yapılacak olan tedavi giderler, poliçe kapsamının dışında tutulmaktadır. Diğer yandan anlaşmalı kurumların dışında yapılan muayene işlemleri, sonrasında oluşacak olan diğer tedaviler de Kamu Sağlık Sigortası teminatı dışında tutulmaktadır.
Kişinin Kamu Sağlık Sigortası poliçesinde yer alan ayaklı tedavi hakkı bittiği zaman yapılan tedavilerin tümü teminat dışında kalmaktadır. Poliçeniz üzerinde yazılı olan kullanım âdetine dikkat etmek ve teminat limitini aşan giderler poliçenin dışındadır. Ayakta tedavi için kullanılacak olan ilaçlar, tetkiklerde yararlanılan malzemeler, aşılar teminat kapsamı dışında kalmaktadır. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta yatarak uygulanan tedavilerde kullanılan ilaçlar ve tıbbi malzemeler teminat içerisindedir. Bu noktada ayakta tedavilerde verilen ilaçlar SGK tarafından karşılanabildiğinden, Kamu Sağlık Sigortasının karşılamaması sizi çok etkilemeyecektir.
Bilindiği üzere 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ilgili maddesine göre sağlık hizmetlerinden yararlananların ödemekte yükümlü oldukları katılım paylı vardır. Bunun için devlete ödenmesi gereken 15 liralık katılım payı da teminat dışında kalmaktadır. Kişi bu ödemeyi kendisi yapmaktadır.
Kamu Sağlık Sigortası içerisinde yapılacak olan diş tedavileri, çene kemiği ve benzeri operasyonlar, poliçe teminatı dışındadır. Bu yüzden sigorta şirketlerinin diş tasarruf paketi hizmetlerinden faydalanmakta yarar vardır. Kişinin gözlük cami, çerçevesi ve lensi gibi sağlık ihtiyaçları da Kamu Sağlık Sigortası teminatı dışında kalmaktadır. Kişi göz ile ilgili Kamu Sağlık Sigortası hizmetlerinden yararlanmak için hangi destekleri alabileceğini önceden araştırmalıdır.
Kamu çalışanlarının Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında Kamu Sağlık Sigortası alması halinde yurtdışındaki tedavileri de poliçenin dışında tutulmaktadır. Yani yurtdışında yapılacak olan tüm tedaviler ve ilaçlar, Kamu Sağlık Sigortası teminatının dışındadır. Sigorta şirketinin anlaşmasız olduğu ambulans hizmetleri de hem şehir içi hem de şehir dışı olmak üzere poliçe teminatının dışında kalmaktadır.
Diğer Sigorta Hizmetlerimiz
Sorularınız mı var?
Bize Ulaşın
Müşteri Destek Hattı
+90 850 305 37 75
+09 850 305 55 62
Müşteri Destek Maili
bilgi@kamusaglik.net
Merkez Ofis
Kızılırmak Mh. Dumlupınar Cd. No: 9A/202 Kat:6
YDA Center Söğütözü Çankaya/ANKARA
Eskişehir Ofis
Akarbaşı Mah. M.Kemal Atatürk Cad. no:49/A
Vişnelik / ESKİŞEHİR